Van Oostrum: ‘Gaat minder om strategie’

| 05-05-2017

Landstede Basketbal speelt zaterdagavond game 5 in de halve finale van de play-offs tegen ZZ Leiden. De Zwollenaren togen afgelopen week met een voorsprong naar de Vijf Meihal, maar zagen daar dat de stand weer in evenwicht werd gebracht. Guard Nigel van Oostrum vraagt om een constanter Landstede. “We gingen in Leiden veel te vroeg van het gas af”, stelt hij.

© Annet van Raalten

Het momentum lag voor dinsdag duidelijk bij Landstede Basketbal. Leiden won game 1, maar in de daaropvolgende twee ontmoetingen waren de Zwollenaren de baas. In game 4 was echter alles anders, al begon Landstede nog wel prima aan dat duel. Binnen de kortste keren stond het met 0-11 voor, maar toch was Leiden uiteindelijk te sterk. “Er was eigenlijk niets aan de hand. Totdat bij Leiden de schoten vielen”, zegt Van Oostrum, die zag dat Landstede wederom moeite had om tot rake driepunters te komen. “Daar hebben we even moeite mee, maar juist dan moeten we een andere oplossing verzinnen. Ons focussen op de tweepunters en onder de basket de strijd aangaan. De rebounds, de ballen op de grond. Op mentaliteit proberen te winnen.”

Zaterdagavond staat game 5 op het programma en daarmee nadert de serie haar einde. Hebben beide ploegen nog geheimen voor elkaar als je zoveel wedstrijden hebt gespeeld? “Steeds minder”, denkt Van Oostrum. “Het gaat steeds minder over strategie, de vechtlust wordt steeds belangrijker. Wie de sterkste en de fitste is, daar gaat het om. Ik hoop dat wij zaterdag de eerste klap uitdelen en daarna door blijven slaan. Want ten opzichte van dinsdag moet het constanter. Als we die mentaliteit op kunnen brengen, dan komt het goed.” De guard hoopt wederom op steun van de Zwolse aanhang. “Je ziet het ook aan Leiden. Als zij het publiek achter zich krijgen, dan worden ze veel gevaarlijker. De support is in zo’n serie echt heel belangrijk.” De wedstrijd tussen Landstede Basketbal en ZZ Leiden begint zaterdagavond om 19.30 uur.

Basketbal, Landstede Hammers, Nigel van Oostrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws