Van Oostrum: ‘Familie supporters van mij’

| 15-10-2016

Voor Nigel van Oostrum is het duel van zondag met Aris Leeuwarden een weerzien met oude bekenden. De guard van Landstede Basketbal kwam afgelopen zomer namelijk over van de ploeg uit Leeuwarden, waarvoor hij anderhalf jaar lang in actie kwam. “En mijn familie komt ook uit die streek. Maar dat zijn supporters van mij hoor”, zegt de goedlachse Van Oostrum.

© André Rump

De 1.96 meter lange Van Oostrum toog naar Leeuwarden nadat Den Helder ophield te bestaan. Dat was in december 2014 en vervolgens speelde hij ook in het seizoen 2015-2016 in het shirt van Aris. “Maar van die ploeg zijn nog maar weinig spelers over. Ik ken de coaches Klaas Stoppels en Nanne Klompstra nog en natuurlijk Dexter Hope. Verder hebben zij een vrij nieuw team”, weet Van Oostrum, die samen met zijn ploeggenoten in de voorbereiding ook al tegen Aris speelde. In de finale om de David Cup, een toernooi in Meppel, won Landstede met 84-58. “We hebben daar een voorproefje van ze gehad, maar dat zegt allemaal niet zoveel. Het was pas de voorbereiding. Ik denk dat ze als team al heel erg zijn gegroeid.”

Dat geldt ook voor Landstede Basketbal. Van Oostrum is blij om te zien dat zijn ploeg stappen vooruit maakt. “De chemie is er al, het is nu vooral zaak om de dingen op elkaar af te stemmen. We moeten daar wel geduldig in blijven, niet te snel willen. Uit iedere wedstrijd en uit iedere training moeten we iets meenemen, om zo beter te worden. Dan denk ik dat wij een hele sterke ploeg hebben.” Voor het duel van zondag is Van Oostrum positief gestemd. Hij heeft het recept voor een overwinning al klaar. “We moeten Aris met veel energie bestrijden en proberen dominant te zijn. Als dat lukt, dan ga ik er vanuit dat wij winnen”, is de guard duidelijk. De wedstrijd tussen Landstede Basketbal en Aris Leeuwarden begint zondag om 14.00 uur.

Basketbal, Landstede Hammers, Nigel van Oostrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws