Van Noorden: ‘Richten ons op ontwikkeling’

| 02-11-2018

Coníche Topvolleybal Zwolle verloor woensdag met 0-3 van Sliedrecht Sport en die nederlaag was er eentje die pijn deed. Voor de Zwollenaren komt de kans op revanche echter snel, want zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. De ploeg speelt thuis tegen hekkensluiter Advisie/SSS. “Die tik te boven komen, ging niet vanzelf”, vertelt speler Thijs van Noorden.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse volleyballers haalden uit de eerste vijf wedstrijden vier punten en staan daarmee op een achtste plaats. In SSS treft Zwolle de nummer laatst van de eredivisie, maar dat zegt Van Noorden niet zoveel. “Ze staan geloof ik onderaan, maar dat wil niet zeggen dat we zomaar even winnen. Wij zijn nog niet altijd even stabiel, we zijn nog erg in ontwikkeling, dus het zegt niets. Maar als wij onze draai vinden, dan weet ik wel dat we tegen iedereen goed kunnen spelen. Ook tegen SSS. Als we dat voor elkaar krijgen, is de kans groot dat we winnen.”

Tegen ploegen als Lycurgus, Dynamo en Orion hoeft Topvolleybal Zwolle de punten niet te pakken. Advisie/SSS is een compleet ander verhaal, dus je zou zeggen dat er wat druk op het duel staat. Maar ook daar wil Van Noorden niets van weten. “Wij moeten helemaal niks”, vindt de volleyballer. “We zijn helemaal niet bezig met winnen. We zijn bezig met zo goed mogelijk spelen en dan gaan we wel zien. De mensen die 'ranglijstjournalistiek' willen voeren, kunnen zeggen dat we ons bij een nederlaag zorgen moeten maken. Wij richten ons op de ontwikkeling en hoe we het zaterdag beter kunnen doen dan afgelopen woensdag. Dat is het belangrijkste.”

Thijs van Noorden is blij dat er zaterdag weer een nieuwe kans wacht.

Volleybal, Thijs van Noorden, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws