Van Hoof: ‘Wij gaan niets cadeau doen’

| 02-05-2019

“Wij gaan daar niets cadeau krijgen, maar wij gaan ook niets cadeau doen. Wij hebben nog vijf duels tegoed en we willen zo hoog mogelijk eindigen.” Dat zijn de woorden van Berkum-keeper Dominic van Hoof, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen CSV Apeldoorn. De Apeldoornse formatie vecht nog tegen degradatie.

© Annet van Raalten

Berkum liet zich de laatste weken van haar goede kant zien en heeft inmiddels het belangrijkste zo goed als binnen: een ticket voor een nieuw seizoen in de hoofdklasse. Een 0-1 zege bij Flevo Boys kreeg een vervolg bij SDC Putten, waar knap met 2-4 werd gewonnen. Door die overwinningen hebben de Zwollenaren inmiddels 34 punten uit 25 duels en die score is goed voor een achtste plaats. Nummer zeven SDC Putten heeft drie punten meer, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. “De laatste weken spelen we degelijk, dus we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en we gaan voor elk punt”, roept Van Hoof nog maar eens.

Tegenstander CSV Apeldoorn moet alle zeilen bijzetten om uit de gevarenzone te komen. De Apeldoorners, die eerder dit seizoen in Zwolle met 1-1 gelijkspeelden, verloren in de afgelopen speelronde van titelkandidaat Excelsior ’31 en staan mede daardoor op een gevaarlijke dertiende plaats. Aan het einde van de rit zou CSV Apeldoorn dan nacompetitie moeten spelen, maar directe handhaving ligt nog binnen de mogelijkheden. Nummer twaalf Buitenpost heeft maar twee punten meer. De wedstrijd tussen CSV Apeldoorn en Berkum begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Youri Pieters.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws