Van Hoof: ‘Niet naast onze schoenen lopen’

| 27-10-2017

“We moeten niet naast onze schoenen gaan lopen, maar ook in deze wedstrijd gaan we weer vol voor de drie punten.” Het zijn de woorden van Berkum-trainer Dominic van Hoof, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen SDC Putten. De Puttenaren staan na wat wisselvallige resultaten in de middenmoot van de hoofdklasse B, terwijl Berkum nog altijd bovenin meedoet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwollenaren verbazen tot dusver vriend en vijand. Na het kampioenschap van afgelopen seizoen promoveerde Berkum naar de hoofdklasse en daarin presteert de ploeg prima. Ook afgelopen weekend, toen het op bezoek ging bij de amateurtak van Ajax. Berkum kwam daar na krap twintig minuten op voorsprong toen Björn Bakker een blunder in de Amsterdamse defensie afstrafte. Berkum incasseerde in de tweede helft nog wel een gelijkmaker, maar ging uiteindelijk toch met de zege aan de haal. De Zwolse formatie overleefde enkele Amsterdamse kansen en sloeg daarna zelf toe. In de 78ste minuut mocht Berkum een corner nemen en die werd binnen gekopt door Jason Huisman. Daarmee was de weerstand van Ajax gebroken en kon Berkum de winst relatief eenvoudig over de streep trekken.

SDC Putten, de tegenstander van zaterdag, eindigde vorig seizoen als achtste in de hoofdklasse B en kreeg daarna in Michael van den Berg een nieuwe trainer. Met die coach kent Putten een wisselvallige eerste periode, aangezien het drie keer won en vier keer verloor. Afgelopen weekend ging de Veluwse ploeg met 4-0 onderuit bij het sterke Excelsior '31. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, maar in de tweede helft maakte Excelsior het verschil. Putten staat daardoor op een tiende plaats en de afstand tot de gevarenzone bedraagt slechts drie punten. “Elke ploeg in de hoofdklasse heeft natuurlijk kwaliteiten, maar wij hebben laten zien dat we tegen iedereen een goed resultaat kunnen halen”, vindt Berkum-keeper Van Hoof. De wedstrijd tussen Berkum en SDC Putten begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Preston Henshuijs.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws