Van Hoof: ‘Hele team werkt er hard voor’

| 07-12-2017

“De laatste weken loopt het bij ons wat stroever, maar het hele team werkt er hard voor. Als we weer een doelpunt maken, en daar hikken we al een poosje tegen aan, dan gaat het lopen.” Het zijn de woorden van Berkum-keeper Dominic van Hoof, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen NSC Nijkerk. Berkum smacht weer eens naar een winstpartij, want dat lukte voor het laatst op 21 oktober.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum heeft de laatste weken moeite om de pikstart in de hoofdklasse B een vervolg te geven. Na een prima eerste periode marcheert het de laatste tijd niet meer zo, want in de competitie werd er voor het laatst gewonnen bij de amateurtak van Ajax. Vorige week ging Berkum wederom onderuit, ditmaal thuis tegen HZVV. De thuisclub begon beter, maar liet de kansen liggen, en dat probleem speelde de ploeg ook na de rust parten. HZVV tekende in de slotfase ook nog eens voor de 0-1, een tik die Berkum niet meer te boven kwam. “We moeten ons echt zorgen maken als we geen kansen meer creëren, maar dat is nog steeds niet het geval. Er zit zelfs weer een stijgende lijn in bij ons”, weet doelman Van Hoof.

Tegenstander NSC eindigde vorig jaar als twaalfde in de Hoofdklasse B en ontsnapte daarmee op het nippertje aan de nacompetitie. De nieuwe trainer John Kamphuis, eerder assistent-coach bij DVS '33, kreeg er daarna een enorm aantal nieuwe spelers bij en het bleek niet simpel om daar direct een ingespeeld team van te maken. NSC eindigde dan ook onderaan in de eerste periode, maar toont de laatste weken herstel. In de laatste drie wedstrijden pakte NSC vijf punten, want er werd onder andere met 2-2 gelijkgespeeld tegen Ajax. De wedstrijd tussen NSC Nijkerk en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marco Oosting.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws