Van Hoof: ‘DUNO zal deur niet open gooien’

| 12-04-2017

Koploper Berkum speelt zaterdagmiddag het inhaalduel op bezoek bij DUNO, dat na een pijlsnelle opmars vanuit de vierde klasse ook prima presteert in de eerste klasse D. De club uit Doorwerth staat vierde. “DUNO heeft gewoon een heel goede ploeg”, weet Berkum-keeper Dominic van Hoof. “Bovendien bijt nu elk team zich vast in de koploper. Ze zullen de deur daar echt niet open gooien. DUNO heeft goede voetballers, maar die hebben wij óók. We moeten dus ook deze wedstrijd weer pakken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Met 56 golas heeft DUNO - na Berkum - de productiefste voorhoede van 1D, waarvan Shapoul Ali en Roy Talsma er allebei twaalf voor hun rekening namen. De ploeg van trainer Lodelijk de Kruif verloor bovendien thuis nog maar twee keer. In de laatste vijf duels bleef DUNO ongeslagen, al werden er dure punten ingeleverd door remises tegen SVZW en Go Ahead Kampen. Afgelopen zaterdag was DUNO veel te sterk voor DETO, dat met 4-1 aan de kant werd gezet. De thuisclub kwam al snel voor door een lobje van uitblinker Talsma en kort voor rust zorgde Faisal Kaouass voor 2-0. DETO scoorde in de tweede helft via een penalty tegen, maar Ryan Bouwmeester tekende direct daarna voor 3-1 en in de slotfase maakte invaller Alexander Prent er nog 4-1 van.

DUNO verloor dit seizoen nog maar één uitwedstrijd en dat was uitgerekend bij Berkum, dat in september met 3-1 won van de Doorwerthers. Die winst kwam niet zo gemakkelijk tot stand als de uitslag doet vermoeden, want DUNO gaf uitstekend partij en liet enkele goede kansen liggen. Berkum nam afstand door Ruud Wellenberg en Chris van der Meulen, die twee keer scoorde, en de bezoekers deden pas kort voor het slot wat terug via Carlos dos Santos. Afgelopen zaterdag leverde Berkum een sterke partij af door het eerder altijd lastige Nunspeet met 3-0 af te troeven. De Zwollenaren deelden in elke linie de lakens uit, gaven niets weg en Nunspeet mocht blij zijn dat het bij goals van Johnsen Bacuna, Mehran Ali Pour Asli en Youp Kok bleef.

Berkum heeft daarmee in 1D een klein gaatje geslagen ten opzichte van de achtervolgers WHC en Bennekom, die bovendien in dit inhaalweekeinde tegen elkaar spelen. Bij winst kan Berkum dus goede zaken doen, maar het weet dat het sterke DUNO nog volop meedoet. De wedstrijd DUNO - Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Meine de Boer uit Harderwijk, die op sportpark De Waayenberg in Doorwerth om 15.00 uur laat aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws