Van Hoof: ‘Bennekom doet het niet slecht’

| 01-12-2016

“Bennekom doet het zeker niet slecht, maar wij ook niet. We moeten uitgaan van onze eigen kracht.” Het is de vooruitblik van Berkum-keeper Dominic van Hoof, die het zaterdag samen met zijn ploeggenoten op gaat nemen tegen nummer twee Bennekom. Een heuse topper, aangezien Berkum lijstaanvoerder van de eerste klasse D is.

© Rainer Fröhlich

Berkum is bezig aan een fraaie serie, al zitten daar wel wat remises tussen. Afgelopen zaterdag won Berkum met 2-4 bij DOS ’37, dat na krap een half uur de openingstreffer produceerde. Toch wisten de Zwollenaren nog te winnen en daardoor bleven zij koploper van 1D. Bij winst op Bennekom kan Berkum een gaatje slaan naar de achtervolgers. Niet alleen wordt Bennekom dan op een verdere achterstand gezet, ook SVZW en/of WHC raken dan verder achterop. Zij spelen namelijk tegen elkaar. Keeper Dominic van Hoof is duidelijk en vraagt niets anders dan drie punten. “Eigenlijk maakt het ons niet zo veel uit tegen wie we spelen, we moeten altijd vol voor drie punten gaan”, zegt hij.

Tegenstander Bennekom degradeerde afgelopen seizoen, na het spelen van nacompetitie, uit de hoofdklasse A. Onder Jürgen Schefczyk, de nieuwe en ervaren trainer, begon de ploeg matig aan het huidige voetbaljaar. De eerste twee wedstrijden werden verloren, maar vervolgens werd er een indrukwekkende opmars ingezet. In de negen daaropvolgende duels kon alleen Go Ahead Kampen een puntje veroveren. Het duel tussen Berkum en Bennekom begint zaterdagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marco Oosting.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws