Van Duinen: ‘Lekker dat ik die eerste maak’

| 2 Maanden geleden.

PEC Zwolle heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen SC Genemuiden met 1-4 gewonnen. De Zwolse eredivisionist maakte er tegen de hoofdklasser geen spektakel van, maar het was wel voldoende om met een zege van het veld te stappen. “Ach, we zijn twee weken bezig, er valt niet veel over te zeggen”, stelt spits Mike van Duinen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is voor een spits altijd lekker om de eerste van het seizoen in het netje te hebben liggen. Helemaal als dat bij een nieuwe club is en de eerste wedstrijd tegen een amateurclub niets opleverde. Mike van Duinen weet er alles van en even lijkt hij in Genemuiden bestolen te worden van zijn eerste goal in Zwolse dienst. Op 1-3 gaat hij alleen op de Genemuiden-keeper af, omspeelt hem, maar wordt dan onderuit gehaald. Het zorgt bij Van Duinen even voor frustratie, de daaropvolgende penalty levert hem echter alsnog een treffer op. “Als je ‘m voor het intikken hebt en je wordt neergelegd, dan word je even gek. Maar lekker dat ik die eerste maak”, lacht de aanvaller.

Van Duinen kwam deze zomerstop over van Excelsior en dat had nogal wat voeten in aarde. Zijn voormalige club kon zich niet vinden in het geboden bedrag, waardoor een transfer even van de baan leek. Uiteindelijk kwamen beide partijen er toch uit en nu draagt Van Duinen het shirt van PEC. “Aan het begin is het altijd wennen, maar ik merk wel dat ik steeds meer mijn plekje weet te vinden”, zegt de spits, die nou niet heel veel concurrentie heeft. Terell Ondaan speelde wel eens als aanvalsleider, Erik Israelsson deed dat ook, maar niemand kon echt bekoren. “Ik denk dat er wel degelijk concurrentie is, dus ik moet gewoon zorgen dat ik mijn plekje verover.”

PEC Zwolle wint in Genemuiden uiteindelijk met 1-4 en heeft opnieuw weer wat minuten in de benen. Via Zian Flemming wordt het 0-1, maar Omar Kavak trekt de stand weer gelijk. Diezelfde Flemming zorgt nog voor de rust voor 1-2, waarna Darryl Lachman en Van Duinen de eindstand op 1-4 brengen. Aankomende zaterdag speelt PEC Zwolle haar volgende oefenpartij, dan tegen FC Dalfsen. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Scoreverloop:
2. 0-1 Zian Flemming
27. 1-1 Omar Kavak
42. 1-2 Zian Flemming
62. 1-3 Darryl Lachman
81. 1-4 Mike van Duinen (strafschop)

Voetbal, PEC Zwolle, Mike van Duinen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws