Van der Weerd sportvrijwilliger van 2016

| 04-02-2017

Bertus van der Weerd is zaterdagavond in een uitverkocht Landstede Sportcentrum benoemd tot sportvrijwilliger van het jaar 2016. Van der Weerd, die al sinds 1959 verschillende functies binnen PEC Zwolle voor zijn rekening heeft genomen, bleef de genomineerden Jaap Sonnemans en Erna Terwisga voor. Hij kreeg van Robert Agelink van de Calo-opleiding van Windesheim de Laurus-Sportprijs.

© Annet van Raalten

De vrijwilliger en groot fan van PEC Zwolle besteeg vol trots het podium. Nadat Agelink de winnaar bekend had gemaakt, klonk er vanuit de zaal een groot applaus. Van der Weerd reageerde vol trots op het winnen van de verkiezing en sprak de zaal mooi toe. ”Het is mooi dat de mensen je zo erkennen. Ik ben heel erg blij met deze prijs", aldus de rasechte PEC Zwolle-supporter.

Bertus van der Weerd is onlosmakelijk verbonden aan voetbalclub PEC Zwolle. In 1959 ging hij op vrijwillige basis aan de slag als jeugdleider en 57 jaar later is de grote PEC Zwolle-fan nog altijd actief voor de Zwolse voetbalclub. Binnen de club kent werkelijk iedereen hem, ook omdat hij zo’n beetje iedere dag in het stadion is te vinden. Hij verricht diverse werkzaamheden, maar is toch vooral bekend vanwege zijn rol binnen de jeugdafdeling van de club. Voor zijn jarenlange verdiensten voor de Zwolse club kreeg hij in 2009 een koninklijke onderscheiding en werd hij in 2010 al benoemd tot erelid van PEC Zwolle.

Zie ook:
SportGala-foto's van Annet van Raalten
SportGala door de lens van Hans Smit
Kiekjes voor fotowand SportGala Zwolle
Videoreportage zesde SportGala Zwolle

Voetbal, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws