Van der Vegt nu al naar NK: ‘Trotser kan niet’

| 06-02-2018

Op 17-jarige leeftijd meedoen aan het Nederlands kampioenschap squash. Dat is niet veel spelers gegeven. Voor Zwollenaar Henrico van der Vegt wordt het werkelijkheid, want hij plaatste zich afgelopen weekend via het kwalificatietoernooi voor het hoofdpodium. “Trotser kan ik op dit moment niet zijn”, reageert hij.

Van der Vegt mocht meedoen aan het kwalificatietoernooi voor het NK en leek eigenlijk weinig kans te maken op deelname aan het hoofdtoernooi. Hij zou normaal gesproken in de tweede ronde spelen tegen een veel sterkere Niels van Leeuwen, maar dat liep even anders. “Eigenlijk had ik niet verwacht het hoofdtoernooi te halen. Hij verloor ineens in de eerste ronde en toen zag ik mijn kans schoon”, vertelt Van der Vegt, die het in de beslissende tweede ronde moest opnemen tegen Luke Stauffer. De talentvolle Zwollenaar won in vijf games. “Er zaten wat mindere games tussen, maar de meeste games waren goed. En dat was voldoende.”

Door die zege begint Van der Vegt donderdagavond aan het Nederlands kampioenschap in Amsterdam. De kans is groot dat het bij die ene ronde blijft, want de Zwollenaar heeft de zwaarst mogelijke loting. Hij neemt het op tegen regerend Nederlands kampioen Piëdro Schweertman. “Als ik heel eerlijk ben… Nee, ik maak geen kans. Het wordt voor mij meer leren. Ik heb niets te verliezen en wil vooral laten zien wat ik kan. Als mijn coach zegt dat het een goede wedstrijd was, dan ben ik tevreden”, zegt Van der Vegt, die nog altijd elke dag bezig is met squash. “Wat dat betreft is dit een mooie bekroning. Als 17-jarige bij de top zestien van Nederland, dat is hartstikke mooi.”

Squash, Henrico van der Vegt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws