Van der Stouw: ‘Een hoop goed te maken’

| 17-03-2016

“We hadden toen nogal wat blessures en waren gewoon niet goed in vorm. Het was toen niet best bij ons, dus wat dat betreft hebben we nu een hoop goed te maken.” Het is de terugblik van Berkum-verdediger Jasper van der Stouw op het eerdere duel van zijn ploeg met stadsgenoot Be Quick ’28. Vrijdagavond treffen de buren elkaar weer.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Berkum blijft het iedere week een zaak van aanhaken. De Zwollenaren staan op vijf punten van koploper Go Ahead Kampen en kunnen zich wat betreft het kampioenschap geen misstap meer veroorloven. Op bezoek bij DETO liet Berkum al zien dat het die boodschap heeft begrepen. De Tukkers gaven flink wat druk, maar de ploeg van trainer Willem Brouwer bleef prima op de been. Voorin werd er goed omgegaan met een minimale hoeveelheid aan kansen, waardoor het door doelpunten van William Potkamp en Johnsen Bacuna eindigde in 0-2. Vrijdag tegen Be Quick mag de formatie opnieuw geen fout maken, al is Berkum wel op haar hoede. Eerder dit seizoen mochten de withemden blij zijn met een punt (1-1).

Van der Stouw weet wat zijn ploeg te doen staat. “Wij mogen geen punten verliezen, want dan kunnen we het kampioenschap waarschijnlijk op onze buik schrijven. Bovendien moeten we in ons achterhoofd houden wat Be Quick een paar weken geleden heeft laten zien, toen het bij de koploper wist te winnen”, aldus de verdediger. De derby tussen Berkum en Be Quick ’28 staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld. Hij laat om 20.00 uur aftrappen.

Berkum - Be Quick '28 is tevens de 'Olympus Wedstrijd van de Week'. Voorspel de uitslag hier en ding mee naar een Derbystar-voetbal.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, Eerste klasse D, Jasper van der Stouw

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws