Van der Sloot: ‘Scherpte geen probleem’

| 17-01-2017

Als je van de elf gespeelde wedstrijden er elf hebt gewonnen, dan ligt het voor de hand om een beetje in te kakken. De dames van Swol 1894 zijn nog ongeslagen, maar volgens trainster Mieke van der Sloot schuilt daar absoluut geen gevaar in. En dat kan ook niet, aangezien zaterdag de topper tegen nummer twee EZC uit Enschede wacht. De Zwolse tweedeklasser kan dan een mooie slag slaan.

© Annet van Raalten

Mieke, met een 1-16 overwinning zijn jullie goed uit de vakantie gekomen.
“Ja, dat zeker, maar het had ook zomaar 0-30 kunnen zijn hoor. We speelden op zaterdagochtend en op zich was het een mooie pot om mee te beginnen. Het onderlinge verschil was erg groot, dat zit hem dan vooral in kwaliteit en fitheid. Ik denk dat zij onvoldoende trainen en daar hebben wij goed gebruik van gemaakt. We hebben leuke en goede dingen kunnen proberen. Een prima zaterdag.”

Aanstaande zaterdag wacht de nummer twee. Heb je het gevoel dat je in die wedstrijd kampioen kan worden?
“Nou, nee hoor. We spelen nog aardig wat potjes en daarin kan er nog van alles gebeuren. En stel dat wij zaterdag winnen, dan wordt VZ&PC, mits zij ook geen fouten maken, de nieuwe nummer twee. Het verschil blijft dan acht punten, dus het voelt zeker niet als kampioen worden. Maar het is natuurlijk wel zo dat we een goede slag kunnen slaan. We kunnen EZC op elf punten zetten.”

Als je in zo’n situatie zit, is kampioen worden dan een kwestie van moeten?
“Nee, daar ben ik het niet mee eens. Als promovendus konden we onbevangen beginnen en mede door de resultaten konden we ons weer verder ontwikkelen. Het is alleen niet zo dat we onszelf nu de druk op gaan leggen dat we het wel even doen. We krijgen nog zeker vijf lastige wedstrijden, waarin we scherp moeten zijn om het onszelf niet moeilijk te maken. Dat zijn EZC-thuis, Vriezenveen, Het Ravijn en Borculo-uit en Twente-thuis.”

© Annet van Raalten

Is dat lastig, om scherp te blijven?
“Ik zei maandag tijdens de training gekscherend dat we ergens punten moeten laten liggen, omdat we anders uit kampioen worden. De speelsters zeiden direct; echt niet, echt niet, dat gaat niet gebeuren. We zijn er nu dichtbij en dan wil je er ook vol voor gaan. Met de scherpte zit het wel goed, de meiden willen alles winnen. En we zijn anders uit de winterstop gekomen dan vorig jaar. Dit keer hebben we twee weken volledige rust gehad en zijn toen weer hard aan de slag gegaan. Vorig jaar kakte het na de winterstop een beetje in, maar nu staan we er weer.”

Wat verwacht je van aankomende zaterdag?
“EZC heeft drie speelsters waar het om draait. Als we ons aan de afspraken houden en die drie speelsters geen gelegenheid geven om te spelen, dan kunnen we de wedstrijd zeker winnen. Ik hoop ook dat we gebruik kunnen maken van ons grote bad, zodat we qua snelheid en fitheid het verschil kunnen maken. Ik hoop dat we een goed resultaat neer kunnen zetten.”

Waterpolo, Swol 1894, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws