Van der Sloot predikt realisme bij Swol

| 25-10-2016

“De aanwinsten versnellen het proces van de hele groep.” Die woorden liet Swol 1894-trainster Mieke van der Sloot zich optekenen aan de vooravond van het nieuwe seizoen. Het blijkt nu gegronde taal, want na drie wedstrijden lijken de dames van Swol ook in de tweede klasse mee te doen om de bovenste plaatsen. Al is dat slechts een eerste indicatie.

© Annet van Raalten

Het was de volgende stap in de cultuuromslag die Van der Sloot bracht. Nieuwe speelsters binnenhalen, die doorselecteren mogelijk zouden maken. Het lukte Swol om een viertal nieuwe speelsters te binden en daardoor moesten enkele vaste waardes van vorig jaar hun heil in het tweede team zoeken. Volgens Van der Sloot zou dat het proces moeten versnellen. Oftewel: Swol zou op die manier sneller een ‘steady’ eersteklasser gaan worden. Het heeft in ieder geval tot gevolg dat Swol na drie wedstrijden in de tweede klasse nog zonder puntenverlies is. Dat zijn de feiten. “We zijn nog lang niet klaar met ontwikkelen hoor, maar het loopt nu zeker lekker. De jonge groep begint volwassen te worden”, vertelt Van der Sloot.

TriVia werd in de eerste wedstrijd met liefst 20-3 naar de vernieling gespeeld en daarna volgden overwinningen op EZC (9-13) en Het Ravijn 3 (13-6). Daarmee won Swol al van de nummers twee en drie van vorig seizoen. Er is wel euforie en er wordt van genoten, maar tegelijkertijd is er ook plaats voor realisme. Want de competitie is net begonnen, er moeten nog zeventien wedstrijden worden gespeeld. “We zijn pas net op gang, het is nog een lang seizoen”, weet ook Van der Sloot. “Waar het gaat eindigen, dat weet ik ook niet. Dat is deels afhankelijk van de uitvallers. Op dit moment kampen we binnen de selectie met twee gebroken neuzen en heeft er een meisje even voor zichzelf moeten kiezen. Dat zit dan even tegen. Maar één ding is wel zeker: er zit nog heel veel rek in.”

Van der Sloot is nuchter, roept vooral op tot realisme. Hoe zit het dan met het woord 'kampioen'? “Wij weten dat we promovendus zijn en leggen onszelf geen druk op. In de beker gaan we voor het hoogst haalbare en in de competitie ook. Uiteindelijk zie ik met deze groep de eredivisie niet zitten, maar Swol kan zeker een leuke eersteklasser worden. Lukt het niet dit jaar om te promoveren, dan komt het later wel.” Zaterdag wacht voor Swol de hervatting van de competitie, uit bij Losser. “Als wij de opdrachten uitvoeren en hun geroutineerde speelsters uit kunnen schakelen, dan komen wij ook dit keer met de winst thuis”, is Van der Sloot duidelijk.

Waterpolo, Swol 1894, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws