Van der Sloot: ‘Onwijs trots op de meiden’

| 11-03-2017

“Ik ben ontzettend blij en onwijs trots op de meiden.” Mieke van der Sloot, trainster van de waterpolodames van Swol 1894, kan haar geluk niet op na het binnenhalen van het tweede kampioenschap op rij. “Heerlijk, twee keer op rij. Dit had ik aan het begin van het seizoen niet verwacht”, aldus Van der Sloot, kort na de overtuigende 10-3 zege op WS Twente.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Van een wedstrijd is in een volgepakt zwembad De Vrolijkheid geen moment sprake. Het ongeslagen Swol bezwijkt niet onder de druk en loopt in rap tempo weg bij WS Twente, de figurant op het Zwolse feestje. “We begonnen wat traag, maar zijn eigenlijk van begin af aan niet in de problemen geweest. Ik had vooraf al aangegeven dat er op dit soort wedstrijden vaak veel spanning zit, het zijn niet de beste wedstrijden. Dus ik heb ook gezegd: ga vooral genieten. Dan maar met slecht spel, want kampioen is kampioen”, aldus succescoach Van der Sloot, die niet lang hoeft na te denken om de kracht van haar ploeg te omschrijven. “Plezier, fitheid en we zijn echt een team geworden. De meiden werken gewoon knetterhard. Dat is wel de sleutel.”

Swol-aanvoerster Maaike Spijkerman bevestigt de woorden van haar trainster. “Ik denk dat wij vanavond beter hadden gekund, maar wij hebben echt wel wat neergezet. Dit is echt supergaaf. We hadden gehoopt op een plek in de middenmoot, dus dit is wel héél gaaf”, zegt de captain, die van mening is dat er dit seizoen vooral defensief grote stappen zijn gemaakt. “En ik vind ons echt een team.” Zus Emma Spijkerman knikt instemmend. “Dit is geweldig. Het is super dat wij zo’n prestatie hebben neergezet. Twee jaar op rij kampioen, maar het mooiste is dat wij echt een team zijn. Dat je met plezier naar elke training gaat en elke wedstrijd met plezier speelt. Dat is gewoon geweldig, vertelt een gelukkige Emma Spijkerman.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Na enkele vreugdedansjes steekt ook Annelieke van Overmeeren haar blijdschap niet onder stoelen of banken. “Ik voel mij blij. Voor de tweede keer op rij. Bijna niemand doet dat. Dat geeft echt een goed gevoel”, vertelt Van Overmeeren, die tevens lovende woorden over heeft voor trainster Mieke van der Sloot. “Het klinkt een beetje cliché, maar het enthousiasme van Mieke is gewoon overgeslagen op het team. Daarnaast hebben wij er met zijn allen keihard voor gevochten. We zijn allemaal fit aan het seizoen begonnen en zijn het hele seizoen fit gebleven. Ook uit de winterstop zijn wij fit gekomen en dan maak je dit soort dingen mogelijk”, aldus Annelieke van Overmeeren, die nu al uitkijkt naar de eerste klasse. “Ik heb er echt vertrouwen in dat wij volgend seizoen lekker mee kunnen draaien in de eerste klasse. Maar nu gaan wij eerst een feestje bouwen.”

Waterpolo, Swol 1894, Zwembad De Vrolijkheid, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws