Van der Sloot: ‘Ik ben een trotse trainer’

| 04-10-2015

De waterpolosters van Swol 1894 hebben zaterdagavond een zwaarbevochten zege over de streep getrokken. De ploeg van trainster Mieke van der Sloot had alle moeite met opponent NDD, maar trok in het vierde kwart uiteindelijk toch de zege over de streep: 7-4. “We hebben constant inzet en strijd getoond. Daar ben ik dik tevreden mee”, zegt de coach na afloop.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Het was in De Vrolijkheid absoluut geen makkelijk avondje. Swol trof in NDD een bijzonder fysieke ploeg, die de persoonlijke duels niet schuwde. De Zwolse formatie had daar behoorlijk wat moeite mee en dat had weer invloed op het eigen spel. Swol had lang nodig om in het eigen spel te komen, wat na het eerste kwart resulteerde in een 0-1 achterstand. “We hadden heel veel moeite met hun pressing. Ze zaten er kort op en de scheidsrechter liet heel veel doorspelen. Daardoor kwamen we er moeilijk door”, stelt Van der Sloot, die in het tweede kwart al enig herstel zag. Het werd 2-2 en vervolgens kon Swol meer en meer de overhand nemen.

In het derde kwart namen de Zwolse waterpolosters een 4-3 voorsprong en uiteindelijk werd in het laatste kwart het verschil echt gemaakt. NDD kwam er niet meer aan en werd daardoor op een 7-4 nederlaag getrakteerd. “Daar hebben we vandaag echt het verschil gemaakt. Het was een zwaarbevochten zege, maar wel eentje waar we heel tevreden mee zijn”, doelt de coach op de mentaliteit van haar ploeg. “Vorig jaar gingen na een moeizaam eerste kwart de kopjes al snel hangen. Dit keer was dat niet het geval en daar zijn we heel blij mee. Ik ben tot dusver een tevreden coach.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Aansluitend aan de wedstrijd van de dames kwamen de heren van Swol 1894 in actie. Zij volgden het goede voorbeeld van de dames en wonnen met 14-10 van WS Twente. Klik hier voor de fotoreportage van die wedstrijd.

Waterpolo, Swol 1894, Zwembad De Vrolijkheid, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws