Van der Sloot: ‘Geen stunt, wel erg goed’

| 10-11-2018

“Ik wil het geen stunt noemen, maar wel erg goed. Het is zeker een knappe prestatie”, zegt Mieke van der Sloot, coach van de waterpolodames van Swol 1894. Zij zag haar ploeg zaterdagavond met 15-13 winnen van PSV, de koploper van de competitie. Daardoor is Swol nog volop in de race voor een ticket voor de promotiepoule.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Swol moest ook wel winnen om een plaats in de promotiepoule in eigen hand te houden. Een abc-tje was dat echter niet, aangezien de Zwolse ploeg het opnam tegen lijstaanvoerder PSV. De opponent had tot zaterdag nog geen wedstrijd verloren, maar in Zwolle kwam daar verandering in. Swol speelde met het hart, legde de tegenstander het vuur aan de schenen en pakte in vrijwel de gehele wedstrijd de voorsprong. “Ze kwamen wel dichtbij en daardoor kwam er wat spanning bij kijken, maar we bleven met overtuiging spelen en hebben veel verkracht getoond. Ik ben heel trots op de dames.”

Het werd dus nog spannend, maar de zege bleef in Zwolle. Er ontstond een verschil van twee en die marge werd over de streep getrokken: 15-13. “Je mag zeker zeggen dat dit boven verwachting is, maar we hebben vooraf ook wel wat gebluft. Uit de laatste twee wedstrijden wilden we zes punten halen en dus moesten we winnen. We hebben lef, creativiteit en passie getoond en dat heb je ook nodig tegen deze ploegen. Het hoeft soms geen mooi waterpolo te zijn. Het was vanavond rauw en ruw waterpolo, maar daar hou ik wel van. Het blijkt maar weer dat we van iedereen kunnen winnen, zelfs van de koploper.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Om de promotiepoule te halen, moet Swol bij de eerste vier van de competitie eindigen. Op de laatste speeldag gaat Swol op bezoek bij WZC uit Zoetermeer, de nummer zeven van de ranglijst. “Dat is hoe dan ook een lastige wedstrijd. Als we hetzelfde kunnen brengen als vanavond, dan zetten we ook daar weer een goede wedstrijd neer en gaan de punten mee naar Zwolle. We zijn dan niet afhankelijk van anderen en dat is wat ik wil.”

Waterpolo, Swol 1894, Zwembad De Vrolijkheid, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws