Van der Meulen: ‘Wordt een cruciaal duel’

| 13-04-2018

“Als we nog serieus in de top mee willen doen, dan wordt dit een cruciaal duel. Als we nu winnen, dan verzacht dat de kater van de beker. We moeten dan wel veel beter voetballen.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvaller Chris van der Meulen, die het zaterdag met zijn ploeg thuis opneemt tegen NSC Nijkerk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum begint niet zonder zorgen aan het treffen met NSC, want de Zwollenaren moeten zich herpakken na een ontluisterende nederlaag in de districtsbeker. Er werd met 4-1 verloren van DFS Opheusen, waardoor ook een ticket voor de KNVB Beker aan de neus van de ploeg voorbij ging. In de competitie pakte Berkum afgelopen weekend wel weer eens een overwinning. Bij HZVV werd er met 2-3 gewonnen, maar die zege kwam niet vanzelf tot stand. Ver in blessuretijd mocht de thuisploeg namelijk nog een strafschop nemen, maar die werd gekeerd door doelman Dominic van Hoof. Zodoende staat Berkum nog altijd vierde in de hoofdklasse B.

Tegenstander NSC staat het hele seizoen al onderin de hoofdklasse B en eindigde in de eerste periode zelfs als laatste. Daarna richtte de ploeg van trainer John Kamphuis zich op en in de derde periode leek er zelfs sprake van een wonderbaarlijke wederopstanding. CSV Apeldoorn, Staphorst en Excelsior '31 werden verslagen, maar daarna kwam de klad er weer in. Op dit moment staat NSC op een veertiende plaats en is het gevaar van nacompetitie of directe degradatie levensgroot. De wedstrijd tussen Berkum en NSC Nijkerk begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Shona Shukrula.

VV Berkum, Voetbal, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws