Van der Meulen wil de pijn snel verdrijven

| 28-04-2017

Chris van der Meulen speelt al vijftien volle seizoenen voor de hoofdmacht van Berkum. De buitenspeler maakte daarin van alles mee. Hij promoveerde twee keer naar de hoofdklasse, degradeerde ook twee keer en verloor onder andere een beslissingswedstrijd. Eén ding ontbreekt nog: een kampioenschap. Dit seizoen lijkt het dan eindelijk te gaan gebeuren.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Vijftien jaar voetballen zonder hoofdprijs. Chris van der Meulen speelt al sinds 2002 in de hoofdmacht van Berkum, maar vierde nog nooit een kampioenschap. Ja, hij promoveerde tweemaal naar de hoofdklasse, maar telkens ging dat via de nacompetitie. Toch zorgt dat feitje niet voor frustratie. “Nee, daarover niet. De frustratie zit vooral in het feit dat we eerste klasse spelen. Ik ben twee keer gepromoveerd, maar ook twee keer gedegradeerd. Nu spelen we al drie jaar in de eerste klasse. Dat is niet erg, maar ik denk dat het niet had gehoeven. Beleidsmatig heeft de club niet altijd de juiste keuzes gemaakt, anders waren we wellicht verder geweest. In deze club zit namelijk zoveel potentie, dat heb ik altijd al gezegd”, is Van der Meulen goudeerlijk.

Die frustratie werd vorig jaar nog eens vergroot met ‘het debacle van Apeldoorn’. De Zwollenaren wonnen vorig seizoen de tweede en de derde periode, maar kwamen tekort om de competitie in de reguliere speeltijd te beslissen. Berkum eindigde samen met SDV Barneveld bovenaan en daarom volgde er een beslissingswedstrijd. Op het veld van CSV Apeldoorn kruisten beide ploegen de degens, de winnaar kroonde zich tot kampioen. En de winnaar werd SDV Barneveld. “Als je soms beelden ziet, je hoort SDV Barneveld voorbij komen of als het over het kampioenschap gaat… ja, dan word ik daar chagrijnig en verdrietig van. Het was een behoorlijke domper. Als je een beetje passie voor de sport hebt, dan zit dat diep”, zegt Van der Meulen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zo’n klap incasseren is al pittig, laat staan als de ploeg zich dan weer op moet richten. Het lijkt op voorhand een immense klus, maar in het geval van Berkum ging dat alleraardigst. Inmiddels staat de ploeg vier punten voor op de concurrentie en ligt er al één hand op de kampioensschaal. Toch is voorzichtigheid geboden bij Berkum en dat is, gezien het verleden, natuurlijk niet zo gek. “Jij zegt het al, het lijkt te gaan gebeuren. We zijn er heel dichtbij, maar dat waren we de vorige twee keren ook. Ik denk wel dat het goed gaat komen hoor, maar toch zijn we wel wat voorzichtiger. Barneveld, Apeldoorn, dat is hard aangekomen”, vertelt Van der Meulen, die niet verwacht dat het zaterdag al gaat gebeuren. Berkum kan kampioen worden, maar dan mogen DUNO D en WHC niet winnen.

Wanneer het gaat gebeuren, het zal Van der Meulen een rotzorg zijn. Als het uiteindelijk maar lukt. De pijn van Apeldoorn moet plaats gaan maken voor de blijdschap van Zwolle. Mocht het uiteindelijk lukken, dan is het overduidelijk het hoogtepunt uit de loopbaan van de 33-jarige Van der Meulen. Het moment om de schoenen aan de wilgen te hangen? “Nee, zeker niet, ik heb er nog teveel plezier in”, zegt de Zwollenaar. Hij houdt zijn eigen situatie echter wel goed in de gaten. “Ik ga niet verpieteren op de bank of sukkelen met blessures. Als ik nu naar Dirk Kuyt kijk, dan denk ik… jongen, stop toch lekker. Die zit steeds vaker op de bank. Voor mij is het in ieder geval nog te vroeg. Ik wil minimaal nog één jaar de hoofdklasse in.”

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws