Van der Meulen: ‘Voetbal is maar bijzaak’

| 18-04-2019

“Na de gebeurtenissen van vorige week is voetbal maar een bijzaak. Maar we moeten nu schakelen en weer doorgaan.” Dat zegt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij SDC Putten. Daarin treffen de Zwollenaren de nummer zeven van de hoofdklasse B.

© Rainer Fröhlich

Berkum kwam afgelopen weekend vanwege trieste omstandigheden niet in actie, maar aankomend weekend wordt er weer gevoetbald. De Zwolse ploeg zette in de laatste periode een aardige stap naar direct lijfsbehoud en dat kan tegen Putten maar zo definitief over de streep worden getrokken. Berkum weet echter dat Putten een lastige ploeg is, want eerder dit seizoen eindigde het in 0-3. “Thuis zijn we in het mes gelopen en helemaal weggecounterd, dus daar hebben we wat te herstellen. Bovendien zijn we bij winst waarschijnlijk veilig, dus dat moeten we zo snel mogelijk voor elkaar krijgen”, weet Van der Meulen.

Tegenstander SDC Putten draait het hele seizoen mee in de middenmoot. In de laatste twee weken speelde de ploeg van trainer Michael van den Berg zich veilig door een 1-0 zege op ACV en een 2-3 winst bij het lastige DUNO. Op dit moment staat Putten op een zevende plaats, waardoor het de onderste regionen definitief achter zich heeft gelaten. De wedstrijd tussen SDC Putten en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Willem Kuijntjes.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws