Van der Meulen: ‘Veel te veel verliespunten’

| 24-11-2017

“In de laatste drie wedstrijden hebben we acht verliespunten geleden en dat is natuurlijk veel te veel”, weet Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. Hij gaat zaterdag met zijn ploeg op bezoek bij het stroef draaiende Huizen. Ook bij de Zwollenaren lijkt de klad er de laatste weken een beetje in te komen en zodoende staat de ploeg voor de taak om de weg naar boven weer te vinden.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum kende als promovendus in eerste instantie een droomstart, waarbij zelfs zicht was op de eerste periodetitel. De laatste weken lijkt er echter zand in de machine te zijn gekomen, want in de laatste drie duels werd maar één punt gepakt. Dat kwam deels door botte pech, zoals een onterecht toegekende penalty tegen in de blessuretijd bij Genemuiden, maar de 0-4 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Eemdijk hadden de Zwollenaren helemaal aan zichzelf te wijten. Bij Berkum ontbrak in elke linie een basisspeler en de onsamenhangend ogende ploeg liet zich vooral voor de rust de kaas van het brood eten. “Het wordt tijd dat we weer eens laten zien waarom we het in de eerste periode zo goed deden”, vindt Van der Meulen.

Tegenstander Huizen degradeerde afgelopen seizoen na één jaar uit de derde divisie. Daarna kwam de ervaren trainer Erik Assink aan het roer, die een enorm aantal wisselingen in zijn selectie moest inpassen. Er kwamen weliswaar negen nieuwelingen bij de club uit Het Gooi, maar daar stonden liefst dertien vertrekkende spelers tegenover. De start in de competitie was dit seizoen niet vertrouwenwekkend, want tot nu toe won Huizen slechts één duel. Eind oktober werd HZVV verslagen (4-0), maar daarna volgden er opnieuw twee verliespartijen. Zodoende is Huizen de hekkensluiter in de hoofdklasse B. De wedstrijd tussen Huizen en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ibrahim Virancikli.

VV Berkum, Voetbal, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws