Van der Meulen: ‘Uit ander vaatje tappen’

| 10-11-2016

“Tegen WHC kwamen we niet goed uit de verf, maar we kunnen beter en nu gaan we uit een ander vaatje tappen.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvaller Chris van der Meulen, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen FC Zutphen. De Zwolse koploper wil in dat duel laten zien dat het beter kan dan tegen WHC. “We hebben daar niet de goede inzet en scherpte getoond, dat moet nu anders”, weet Van der Meulen.

© Rainer Fröhlich

Berkum speelde afgelopen zaterdag, een week na het behalen van de eerste periodetitel, met 1-1 gelijk bij achtervolger WHC. Met dat puntje mocht de ploeg van trainer Arno Hoekstra tevreden zijn, want de Wezepers waren feller en kregen ook de beste kansen. Doordat ook de concurrentie vorige week punten morste bleef Berkum koploper, maar de marge ten opzichte van WHC, DUNO en Bennekom is flinterdun. “Als we winnen, dan kunnen we een gaatje slaan ten opzichte van de achtervolgers”, zegt Van der Meulen, die daarmee doelt op de wedstrijd tussen DUNO en WHC. Berkum zet, bij een zege, dus in ieder geval één concurrent op een verdere achterstand.

Tegenstander FC Zutphen eindigde vorig seizoen op een keurige achtste plek en is ook nu weer in de middenmoot te vinden. De ploeg van trainer Taco Lourens staat, samen met Go Ahead Kampen, op een gedeelde zevende plaats. Toch boekte het de afgelopen weken wel wat wisselvallige resultaten. In de laatste drie duels won Zutphen met 3-1 van KHC, werd het bij DOS ’37 4-4 en ging het op eigen terrein teleurstellend met 0-1 onderuit tegen staartclub Vroomshoopse Boys. De ontmoeting tussen Berkum en FC Zutphen begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws