Van der Meulen: ‘Thuis lastig te verslaan’

| 17-05-2018

“In de thuiswedstrijd tegen SDC Putten speelden we niet best en lieten we twee dure punten liggen. Bovendien zijn ze in eigen huis ontzettend lastig te verslaan, maar wij hebben aangetoond dat we van iedereen kunnen winnen.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij SDC Putten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum doet het de laatste tijd prima, want de voorbije vijf wedstrijden werden allemaal met een overwinning afgesloten. Afgelopen weekend ging hekkensluiter Huizen over de knie, al ging dat niet vanzelf. De rode lantaarndrager kwam op een 0-1 voorsprong, maar nog voor de rust boog Berkum dat om. Marc van der Meulen en Johnsen Bacuna zorgden voor een 2-1 voorsprong en dat was voldoende voor een zege. De Zwollenaren staan door die fraaie serie op een tweede plaats, met drie punten achterstand op koploper Eemdijk. Om niet af te haken in de titelstrijd, moet Berkum dus winnen. “Ik ben er van overtuigd dat wij de twee resterende wedstrijden kunnen pakken”, aldus Van der Meulen.

Tegenstander SDC Putten bivakkeert al het hele seizoen in de middenmoot en presteert de laatste weken wisselvallig. Van de laatste vijf wedstrijden werden de eerste drie gewonnen, daarna volgden er twee nederlagen. Eerder dit seizoen hield SDC Putten het in Zwolle op een gelijkspel. Berkum stond in die wedstrijd tot ver in blessuretijd met 2-1 voor, maar toch kwamen de Puttenaren langszij: 2-2. De wedstrijd van zaterdag begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeen Boringa.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws