Van der Meulen: ‘SVZW-uit is altijd lastig’

| 16-03-2017

“Bij SVZW krijg je altijd een lastige wedstrijd. We hebben het daar nog nooit makkelijk gehad.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen, die zaterdag met zijn ploeg afreist naar Wierden voor de uitwedstrijd tegen SVZW. “Het is een ploeg met veel kwaliteiten, maar wij hebben onderhand laten zien dat we in deze competitie voor niemand bang hoeven te zijn.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

SVZW moest vorig seizoen een bittere pil slikken toen de ploeg via de nacompetitie uit de hoofdklasse vloog. In de eerste klasse D staat het team van trainer Erik Assink nu vijfde, maar de resultaten zijn wat wisselvallig. Vooral vlak voor en na de winterstop ging het moeilijk, want toen verloor SVZW drie keer op rij. Daarna volgden zeges op DETO (1-0) en FC Zutphen (4-2), maar vorige week ging het weer mis toen er met 3-2 werd verloren bij Go Ahead Kampen. Berkum daarentegen deed juist goede zaken door de topper tegen WHC met 3-2 te winnen. Daarmee pakten de Zwollenaren de eerste plaats in de competitie terug, die het een week eerder aan WHC af moest staan.

In oktober won Berkum in Zwolle met 2-0 van SVZW, dat goed speelde maar weinig kansen creëerde. Berkum kwam in de eerste helft op 1-0 door Marc van der Meulen, maar het duurde lang voordat de wedstrijd in het slot viel. In blessuretijd smoorde weer een inzet in het Twentse strafschopgebied, maar tot afgrijzen van de Tukkers liep Harm Jan Tip de bal vervolgens in zijn eigen doel. Zo gemakkelijk zal SVZW de goals nu niet weggeven en de Wierdenaren zijn ongetwijfeld gebrand op revanche. Berkum weet ook dat de concurrentie op korte afstand volgt en kan zich dus geen puntenverlies veroorloven. De wedstrijd SVZW - Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jan de Jong, die op sportpark Het Lageveld om 14.30 uur laat aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws