Van der Meulen: ‘Staan er nu anders voor’

| 23-03-2017

“DETO heeft een sterk collectief, als ze goed draaien is het een vechtmachine. Uit hebben we daar één van onze slechtste wedstrijden van dit seizoen gespeeld, maar we staan er nu heel anders voor.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvaller Chris van der Meulen, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen DETO Twenterand. De Tukkers zijn weer op de weg terug.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum won afgelopen zaterdag overtuigend met 0-3 bij SVZW uit Wierden en is daardoor nog altijd de lijstaanvoerder van de eerste klasse D. WHC ligt echter op de loer, aangezien het gat tussen de nummers 1 en 2 slechts twee punten is. Berkum moet zaterdag sowieso op haar hoede zijn, aangezien het uitduel bij DETO slechte herinneringen opleverde. Destijds kwam Berkum daar niet verder dan 0-0 en daar mocht de ploeg van trainer Arno Hoekstra niet eens ontevreden mee zijn. Vooral in de eerste helft waren de betere kansen namelijk voor DETO. “We weten nu wat we aan elkaar hebben en dat zorgt voor synergie en vertrouwen”, geeft Van der Meulen desondanks aan.

Tegenstander DETO herstelt zich de laatste weken van een immens slechte periode. De Twentse formatie verloor alle wedstrijden in de tweede periode en daardoor zakte het steeds verder weg op de ranglijst. In januari greep de club in door trainer Walter Weghorst zijn congé te geven en daarna nam Jos van der Veen, trainer van het tweede elftal, het roer bij de hoofdmacht in handen. Onder zijn leiding lijkt het team zich wat op te richten, want twee weken geleden werd Hulzense Boys met 1-2 geklopt en vorige week haalde DETO een punt bij Go-Ahead Kampen: 0-0. Het duel tussen Berkum en DETO staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Raymond Meilink, die om 14.30 uur laat aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws