Van der Meulen: ‘Nunspeet is altijd lastig’

| 09-10-2015

“Nunspeet is altijd een lastige tegenstander, maar wij zijn er van overtuigd dat we met onze selectie van iedereen kunnen winnen.” Het is de vooruitblik van Berkum-aanvaller Chris van der Meulen, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij het genoemde Nunspeet. Een geduchte tegenstander. “We weten exact wat er van ons verwacht wordt”, roept Van der Meulen.

© Annet van Raalten

De eersteklasser kwam vorige week tot revanche. Een week eerder ging Berkum nog met liefst 4-1 onderuit bij KHC, maar afgelopen speelronde werd er weer gewonnen. Ondanks de afwezigheid van zieke en geblesseerde spelers wisten de Zwollenaren met 2-1 te winnen van FC Zutphen. Daardoor staat Berkum, met een achterstand van drie punten op koploper Go Ahead Kampen, op een derde plaats in de eerste klasse D. Van der Meulen en zijn medespelers hebben precies door wat er gevraagd wordt. “We moeten er wel wat voor doen, want als we ons niveau niet halen, hebben wij het lastig. Dat zag je wel bij KHC”, zegt de aanvaller.

Tegenstander Nunspeet kent een vergelijkbare reeks. De ploeg van trainer Marcel Boudesteijn, ex-Dieze West, begon het seizoen goed maar kreeg daarna enkele tegenvallers te verwerken. Zo ging de formatie twee weken geleden met liefst 0-3 onderuit tegen Go Ahead Kampen. Vorige week was er echter wel succes. De ploeg toonde, net als Berkum, herstel en won met 1-4 bij DTS Ede. Na die zege staat Nunspeet met zeven punten uit vijf duels op een achtste plaats. De ontmoeting tussen Nunspeet en Berkum begint zaterdag om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pieter van der Pol.

VV Berkum, Voetbal, VV Nunspeet, Eerste klasse D, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws