Van der Meulen: ‘Nooit onderschatten’

| 08-12-2016

“Wij hebben in het verleden te vaak punten verspeeld in dit soort wedstrijden en dat kwam ons duur te staan. Dat moeten we goed voor ogen houden, we mogen nooit meer iemand onderschatten.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen hekkensluiter De Esch.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum sloeg afgelopen weekend een aanval op de koppositie af. Concurrent Bennekom nam in Zwolle wel een 0-1 voorsprong, maar door een goal van Youp Kok eindigde het in 1-1. Daar konden beide ploegen prima mee leven, ware het niet dat WHC nu ook aanhaakte. De Wezepers staan op één punt van Berkum, Bennekom en DUNO D hebben een achterstand van twee punten. Berkum moet het duel bij De Esch, het laatste voor de winterstop, dus winnen om de eerste competitiehelft in stijl af te sluiten. “De Esch heeft het moeilijk in deze klasse, maar in hun spel schijnt de laatste weken wel verbetering te zitten”, weet captain Van der Meulen.

Voor De Esch lijkt het avontuur in de eerste klasse D er eentje met een snelle afloop. De promovendus won tot dusver slechts één keer, de overige elf wedstrijden werden allemaal verloren. Ook in de vorige speelronde ging De Esch weer onderuit. Bij Go Ahead Kampen kwam het nog wel op 0-1, maar uiteindelijk werd er met 2-1 verloren. Zodoende wordt de uitgangspositie van de Oldenzalers slechter en slechter. Het duel tussen De Esch en Berkum begint zaterdag om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Paul Lips.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws