Van der Meulen: ‘Moeten het nu afmaken’

| 17-05-2016

“Niemand had nog op dit toetje gerekend. We komen als Berkum van heel ver en nu moeten we het ook afmaken.” Het zijn de woorden van Berkum-middenvelder Marc van der Meulen, die samen met zijn ploeggenoten toeleeft naar het beslissingsduel om de titel in de eerste klasse D. De Zwollenaren nemen het woensdag in Apeldoorn op tegen SDV Barneveld.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De grootste optimist had het waarschijnlijk niet eens voorspeld. Dat Berkum en SDV Barneveld woensdag om het kampioenschap spelen, komt als een volslagen verrassing. Voor de laatste speelronde in 1D stonden deze ploegen nog derde en vierde, maar na de slotwedstrijden waren zij ineens de koplopers. Nunspeet en Go Ahead Kampen lieten het allebei liggen, waardoor Berkum en Barneveld konden profiteren. En zo kunnen de Zwollenaren toch nog kampioen worden. Knotsgek. “We hebben de tweede en de derde periode gewonnen en krijgen weinig goals tegen. We zitten dus in een goede flow, maar uit bij Barneveld hebben we het lastig gehad. We weten dus waar we op kunnen rekenen”, roept Van der Meulen, kind van de club.

Tegenstander SDV Barneveld draait al het hele seizoen bovenin mee. Vooral in de eerste twee periodes was Barneveld stabiel, maar daarna volgde even een mindere reeks. De prestaties van de laatste weken waren echter goed genoeg om samen met Berkum een gedeelde eerste plaats te bereiken. Ook omdat de koplopers twee keer achter elkaar onderuit gingen. Van der Meulen heeft vertrouwen in het beslissingsduel. “De laatste weken winnen we wel, maar vinden we moeilijk het net. Dat hebben we hopelijk opgespaard voor de beslissingswedstrijd.” Het treffen op sportpark Orderbos van CSV Apeldoorn begint woensdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Kieft.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws