Van der Meulen: ‘Laat ze maar komen’

| 04-09-2015

“Het wordt een pittig duel, want Barneveld is één van de titelkandidaten. Vorig jaar verloren we twee keer van ze.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvaller Chris van der Meulen, die zaterdag met zijn ploeg op eigen veld de competitie opent tegen SDV Barneveld. “Zij hebben een goede voorbereiding gedraaid, dus daar win je niet zomaar van.”

© Annet van Raalten

Niet alleen SDV Barneveld draaide een prima voorbereiding, dit geldt ook voor Berkum. De Zwollenaren eindigden in de poulefase van de districtsbeker als groepswinnaar en overleefden ook de eerste ronde van de KNVB Beker. Tegen topklasser TEC was een 0-1 zege voldoende. Toch is Berkum niet helemaal tevreden, aangezien de generale niet zo vlotjes verliep. Tegen d’Olde Veste ’54 kwam de eersteklasser dinsdag niet verder dan 3-3. “Die wedstrijd was slecht, maar na die slechte generale staan we nu weer met beide benen op de grond. We weten weer dat het niet op dertig of vijftig procent kan”, constateert verdediger Dirk Muis.

Tegenstander SDV Barneveld draait tot dusver een prima seizoen. In het kader van de districtsbeker ging de formatie met negen punten uit drie duels goed van start. De Veluwse ploeg zette achtereenvolgens Sparta Nijkerk (1-0), Woudenberg (1-3) en AFC Quick 1890 (4-0) aan de kant. Van der Meulen vindt het lekker om tegen Barneveld te beginnen. “Laat ze maar komen. We hebben een fijne groep en we hebben, vergeleken met vorig jaar, een stap vooruit gezet. We kijken er dus met goede moed naar uit”, zegt hij. De seizoensouverture op sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gert-Jan Beltman.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Chris van der Meulen, Dirk Muis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws