Van der Meulen: ‘Krijgen er flinke kluif aan’

| 20-09-2018

“Sparta zal gebrand zijn op revanche, die komen niet voor een puntje naar Zwolle. Ik denk dat we er een flinke kluif aan krijgen.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvaller Chris van der Meulen, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen Sparta Nijkerk. Daarin treft de Zwolse hoofdklasser de huidige nummer elf.

© Rainer Fröhlich

Berkum begon wat stroef aan de nieuwe competitie, want de ploeg van trainer Raymond Schuurman wist tot dusver alleen te winnen van WHC (1-2). Een week later volgde er namelijk een 1-1 gelijkspel tegen CSV Apeldoorn en ook bij Buitenpost kwam Berkum niet verder dan een punt: 0-0. Waar de Zwolse ploeg in Apeldoorn nog recht had op meer, was dat bij Buitenpost niet het geval. De Zwollenaren slaagden er niet in om de defensieve muur van de Friezen te ontregelen, terwijl keeper Dominic van Hoof ervoor zorgde dat Berkum nog een punt mocht meenemen.

Tegenstander Sparta Nijkerk kent ook geen prettig begin. De ploeg werd vooraf getipt als één van de titelkandidaten, maar wacht na drie wedstrijden nog altijd op haar eerste overwinning. De Nijkerkers begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen SVZW en een week later werd er met 1-0 verloren van DETO. Afgelopen weekend leek Sparta Nijkerk tegen Staphorst de volle buit te grijpen, maar in de slotminuut viel alsnog de 3-3. “Ze hebben heel wat kwaliteit gehaald”, vindt Van der Meulen. “Maar als wij ons normale niveau halen, dan hoeven wij voor geen enkele tegenstander bang te zijn.” De wedstrijd tussen Berkum en Sparta Nijkerk begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter René Wijma.

VV Berkum, Voetbal, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws