Van der Meulen: ‘Het wordt niet gemakkelijk’

| 09-02-2018

“Als we kunnen spelen, dan wordt het door de omstandigheden zeker niet gemakkelijk”, zegt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen over het uitduel van zaterdag bij laagvlieger NSC Nijkerk. Die ploeg bivakkeert al de hele jaargang in de gevarenzone, terwijl Berkum afgelopen zaterdag knap won van Excelsior ’31.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum kende een lastige periode, maar is de laatste weken weer op de weg terug. Na de winterstop werd er eerst met 1-2 gewonnen bij CSV Apeldoorn en vervolgens werd ook Excelsior ’31 aan de kant gezet. Berkum boog door twee goals van Chris van der Meulen een snelle achterstand om en uiteindelijk mocht Excelsior niet mopperen dat het bij 4-1 bleef. De overige Zwolse goals werden gemaakt door Marc van der Meulen en invaller Jeroen van Brummen. “Afgelopen zaterdag hebben wij laten zien waar we toe in staat zijn en die lijn moeten we doortrekken”, weet Marc van der Meulen.

Tegenstander NSC Nijkerk heeft het al het hele seizoen akelig lastig. De formatie leek zich in december te herstellen, maar een paar aardige resultaten kregen geen vervolg. Het laatste duel voor de winterstop werd met 6-0 verloren van Staphorst en ook na de vakantie bleef het wisselvallig. De hervatting leverde een belangrijke 2-1 overwinning op tegen directe concurrent Zuidvogels, maar daarna werd er met 3-0 verloren van buurman Sparta Nijkerk. Zodoende staat NSC nog altijd vijftiende. “NSC zal ons het spel willen laten maken en kan dan zelf best gevaarlijk zijn”, weet Van der Meulen. De wedstrijd tussen NSC en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marco Oosting.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws