Van der Meulen: ‘Hebben er alle vertrouwen in’

| 25-10-2018

“We spelen de laatste weken goed en we slijpen steeds verder aan ons systeem. We hebben er alle vertrouwen in”, vertelt Berkum-aanvaller Chris van der Meulen over de wedstrijd van zaterdag tegen ACV. In die ploeg treft de Zwolse hoofdklasser de nummer vier van de ranglijst.

© Rainer Fröhlich

Berkum startte de competitie wat wisselvallig, maar noteerde afgelopen week twee prima uitslagen. Eerst werd er in competitieverband knap met 2-1 gewonnen van DUNO D en dinsdag speelde Berkum een oefenwedstrijd tegen tweededivisionist HHC Hardenberg. De Zwolse ploeg won die partij met 3-4. “We slijpen ook verder aan de details, daar worden wedstrijden op beslist. Vorige week hebben we ons goed herpakt, mooi dat het kwartje toen eindelijk ook een keer onze kant op viel”, vindt Van der Meulen, die tot dusver drie doelpunten maakte.

Tegenstander ACV degradeerde vorig seizoen uit de derde divisie en daarna ontstond er een stoelendans. De ploeg uit Assen verwelkomde liefst acht nieuwkomers en zag dertien spelers vertrekken. Desondanks startte ACV de competitie prima, want van de zeven gespeelde wedstrijden verloor het er slechts één. Samen met koploper Urk hebben de Assenaren ook nog eens de minst gepasseerde defensie van de hoofdklasse B. De wedstrijd tussen Berkum en ACV begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Victor Ris.

VV Berkum, Voetbal, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws