Van der Meulen: ‘Er spelen veel ex-profs’

| 15-09-2016

“DUNO is als een raket omhoog geschoten. Er spelen veel ex-profs, dus dat ze kwaliteit hebben is duidelijk. Dat hebben ze ook laten zien in hun eerste wedstrijd.” Het is de vooruitblik van Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen DUNO D. Die formatie promoveerde binnen enkele jaren van de vierde naar de eerste klasse en is ook dit seizoen vol ambitie.

© René Buijsrogge

Voor DUNO D begon het seizoen prima, maar ook Berkum kende een vlekkeloze competitiestart. De eerste wedstrijd werd met 1-3 gewonnen van Vroomshoopse Boys en ook in de tweede wedstrijd volgde een overwinning. Thuis tegen KHC kwam Berkum via Johnsen Bacuna al rap op een 2-0 voorsprong, maar na een uur was het weer gelijk. Toch trokken de Zwollenaren, door goals van Chris van der Meulen en Ruud Wellenberg, de punten over de streep: 4-2. Naast de wedstrijden in de competitie presteerde Berkum ook al goed in de districtsbeker. In een poule met Heino, ZAC en Schalkhaar werd de ploeg groepswinnaar, waardoor er best gesproken mag worden van een keurige seizoenstart.

DUNO D, zaterdag tegenstander van Berkum, heeft een aantal bekende spelers in de gelederen. Zo kwamen Alexander Prent (voorheen actief bij onder meer NEC, FC Oss en Cambuur) en Roy Talsma (ex- Vitesse en Telstar) over naar Doorwerth, terwijl Purrel Fränkel al een paar seizoenen het shirt van DUNO draagt. De Doorwerthers begonnen de competitie met een 1-4 overwinning bij Bennekom, maar vorige week werd er verloren van promovendus De Esch. “Het is afwachten hoe hecht ze als collectief zijn”, zegt Van der Meulen. De wedstrijd tussen Berkum en DUNO D begint zaterdag om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Frank Assink.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws