Van der Meulen: ‘Een paar goals maken’

| 14-04-2016

“We doen weer meer om het kampioenschap en daarom zijn we er absoluut op gebrand om die lijn door te trekken. We zijn zo gefocust.” Het zijn de voorbeschouwende woorden van Berkum-aanvaller Chris van der Meulen. Zijn ploeg werkt zaterdagmiddag het restant van de derby tegen Be Quick ’28 af. De resterende 25 minuten worden gespeeld op het veld van Be Quick.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Vorige maand werd het duel tussen Berkum en Be Quick ’28 na 65 minuten stilgelegd vanwege onrust langs de lijn. In die eerste 65 minuten was Berkum heer en meester. Al heel snel opende Chris van der Meulen de score en even later produceerde hij op fraaie wijze de tweede goal. William Potkamp zorgde vervolgens voor 3-0, waarna Be Quick net voor de rust wel iets terugkwam. Sander Aarten maakte de 3-1. In de tweede helft leek Berkum voor de vierde keer gescoord te hebben, maar toen die goal niet werd toegekend kwam er vanuit het publiek het nodige commentaar op de arbitrage. Daarop besloot arbiter Jelle Besselsen het duel te staken en zodoende mogen Berkum en Be Quick zaterdag op voor het restant. Dit bij een stand van 3-1.

Voor Berkum is het zaak om vooral de drie punten over de streep te trekken. Vorige week werd koploper Go Ahead Kampen met maar liefst 7-0 verslagen en daardoor doen de Zwollenaren weer helemaal mee in de strijd om de titel. Toch heeft Van der Meulen ook nog een andere wens. Je bent aanvaller of je bent het niet. “We zullen na de opsteker van vorige week zeker proberen om er nog een paar goals bij te maken”, zegt hij. De laatste 25 minuten van de ontmoeting tussen Berkum en Be Quick beginnen zaterdag om 14.30 uur en staan wederom onder leiding van scheidsrechter Besselsen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws