Van der Meulen: ‘DETO knokt voor elk punt’

| 21-02-2019

“DETO knokt voor elk punt. Dat soort ploegen zijn altijd gevaarlijk, waar je je zomaar in kunt verslikken.” Dat zegt Berkum-aanvaller Chris van der Meulen, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij DETO. Daarmee treffen de Zwollenaren de huidige nummer vijftien van de hoofdklasse B.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum is aardig uit de winterstop gekomen. Eerst werd er afgerekend met titelkandidaat Staphorst, vervolgens ging DUNO over de knie en ook vorige week zette de ploeg een aardige prestatie neer. Urk keerde dan wel met een 1-2 zege huiswaarts, maar toch speelden de Zwollenaren een aardige wedstrijd. Een punt was in ieder geval verdiend geweest. “Bij ons viel het vorige week tegen, maar dat is geen reden tot paniek. We hebben veel gecreëerd en ons spel was vaak beter. Ook met Urk, toch de koploper, konden we ons vaak meer dan meten”, vindt Van der Meulen.

Tegenstander DETO heeft het al het hele seizoen moeilijk. Als promovendus komt het voorlopig niet verder dan een vijftiende plaats, al heeft de ploeg nog wel een aantal inhaalwedstrijden te spelen. Vorige week verraste DETO door in eigen huis met 1-1 gelijk te spelen tegen Staphorst, maar in die partij incasseerde het wel twee rode kaarten. De wedstrijd tussen DETO en Berkum begint zaterdag om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Germs.

VV Berkum, Voetbal, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws