Van der Meulen: ‘DETO klapt er wel op’

| 09-04-2015

“Je weet dat DETO er zaterdag wel op klapt. Zeker in eigen huis is het altijd een felle tegenstander.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvaller Chris van der Meulen, die samen met zijn ploeggenoten op bezoek gaat in Vriezenveen. De nummer twee tegen de nummer drie, een heuse topper. “Wij moeten ook die strijdlust laten zien, zelf het spel maken en durf en lef tonen”, legt de aanvaller het recept uit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum liet het de laatste weken knap liggen. De Zwollenaren leken volop in de race om de titel, maar gaven in twee achtereenvolgende competitiewedstrijden niet thuis. Eerst werd er verloren van SDV Barneveld en vervolgens ging de ploeg ook onderuit bij KHC: 4-0. Mede daardoor is het gat tussen DETO en Berkum nog maar een schamel puntje en liep koploper DOS ’37 verder weg. “De uitslagen van de laatste weken waren heel teleurstellend”, weet Van der Meulen. “Tegen KHC hadden we echt een off-day en die hebben we dit seizoen iets te vaak gehad. Zaterdag moeten we dus echt anders voor de dag komen. Anders staan we weer voor joker en dat willen we niet.”

De opponent uit Vriezenveen speelt een seizoen van ‘net niet'. De ploeg van trainer Marcel van der Steege greep zowel naast de eerste als de tweede periodetitel, maar heeft nog altijd kansen om te promoveren. DETO staat op een derde positie en heeft zes punten minder dan koploper DOS ’37. Beide ploegen kunnen in de titelrace dus geen misstap meer begaan, want anders raakt de titel definitief uit zicht. Het duel tussen de nummers twee en drie begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maurice Paarhuis.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws