Van der Meulen: 'CSV niet onderschatten'

| 06-09-2018

“We wonnen vorig jaar twee keer van CSV, maar ze maakten het ons toen toch knap lastig. Het is dus zeker geen ploeg om te onderschatten.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen, die zaterdag met zijn ploeg een thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn speelt. Die ploeg begon de competitie met een 2-4 nederlaag tegen Urk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum begon prima aan de nieuwe competitie, door in Wezep met 1-2 te winnen van streekgenoot WHC. De Zwollenaren deelden daar tachtig minuten lang de lakens uit en kwamen voor rust op een 0-2 voorsprong. Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen waren goed voor de Zwolse goals. De ploeg van trainer Raymond Schuurman verzuimde echter verder afstand te nemen, hoewel de kansen er zeker waren, en maakte het in de slotfase zelfs onnodig spannend. Uiteindelijk gingen de punten toch mee naar Zwolle. “Bij WHC hebben we tachtig minuten gedomineerd en dik verdiend gewonnen. We moeten alleen eerder doorknijpen en de wedstrijd eerder beslissen”, vindt Van der Meulen.

Tegenstander CSV Apeldoorn werd vorig jaar twaalfde in de hoofdklasse B, maar onderging daarna een flinke metamorfose. Er kwamen acht versterkingen binnen, waaronder Sefa Yildirim, die overkwam van Jong Go Ahead Eagles. Daarnaast verdwenen er tien spelers van het toneel. Vorige week startte de formatie met een 2-4 nederlaag tegen Urk. CSV kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar slikte uiteindelijk toch een verliespartij. “We kunnen absoluut een goed resultaat halen”, denkt Van der Meulen. De wedstrijd tussen Berkum en CSV Apeldoorn begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Preston Henshuijs uit Amsterdam.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws