Van der Meulen: ‘AZSV draait fantastisch’

| 23-05-2019

“AZSV krijgt bijzonder weinig doelpunten tegen en heeft een fantastisch seizoen gedraaid.” Dat zijn de woorden van Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen, die zaterdag met zijn ploeg een thuiswedstrijd speelt tegen AZSV. Die formatie uit Aalten is al ruim een half jaar ongeslagen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Berkum zit het seizoen er na zaterdag op, want de Zwollenaren spelen nergens meer om. De ploeg had vorige week nog een minimaal kansje op het winnen van een periodetitel, maar die kans ging vervlogen. Berkum verloor met 3-0 van Sparta Nijkerk, waardoor het niet meer mogelijk is om de periodetitel te winnen. De laatste wedstrijd is dan ook volledig om des keizers baard, al zal Berkum dat geen ramp vinden. Dat de ploeg al weken in veilige haven staat, is de grootste winst.

Tegenstander AZSV heeft bij iedereen indruk gemaakt. De Achterhoekers zijn al ruim een half jaar ongeslagen, want de laatste nederlaag dateert van november. Destijds werd er met 3-0 verloren van SC Genemuiden, maar in de daaropvolgende achttien duels werd AZSV niet meer geklopt. Even deed AZSV zelfs nog mee om de titel, maar door de 0-0 remise van vorig week tegen ACV is die kans verkeken. ”Wij hebben het in de tweede seizoenshelft ook goed gedaan. Een overwinning zou daar recht aan doen. Bovendien hadden we uit bij AZSV meer moeten krijgen. Dat speelt ook mee”, weet Van der Meulen. De wedstrijd tussen Berkum en AZSV begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws