Van der Meer: 'Bleven het gevoel houden’

| 14-10-2017

Berkum heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Staphorst met 2-1 gewonnen. De Zwollenaren speelden een groot deel van de tweede helft met tien man, maar dat deerde de thuisploeg niet om toch het volle pond over de streep te trekken. Johnsen Bacuna werd de matchwinner. Hij zorgde een kwartier voor tijd voor de winnende. “We bleven het gevoel houden dat er iets te halen viel”, zegt assistent-trainer Allard van der Meer.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Van der Meer was voor één middag de eindverantwoordelijke, aangezien hoofdtrainer Arno Hoekstra ontbrak in verband met persoonlijke omstandigheden. Hij zag na een minuut of vijf al de eerste kansen ontstaan. Staphorst was na een vrije trap dichtbij een voorsprong, maar de sterk keepende Dominic van Hoof stond namens Berkum in de weg. Nog in dezelfde minuut kroop Staphorst door het oog van de naald, toen Johnsen Bacuna een riante kans liet liggen. Vijf minuten later zag ook Staphorst-spits Mike Reuvers een inzet verijdeld door doelman Van Hoof, waarna in de omschakeling Bacuna met een lange bal over rechts werd weggestuurd. Uit zijn prima voorzet kon Chris van der Meulen vervolgens de 1-0 achter Staphorst-keeper René Oosterhof knallen.

Even daarna leek Bacuna op weg naar succes, maar hij werd net voor het strafschopgebied ondersteboven gelopen door keeper Oosterhof. Arbiter Wijma zag er echter geen overtreding in en liet doorspelen. Na krap een half uur kwam Staphorst langszij toen Reuvers de bal voor het Berkum-doel slingerde. Martijn Brakke kreeg daar veel ruime en profiteerde met een sterke kopbal: 1-1. Na rust stond keeper Oosterhof in de weg bij kansrijke inzetten van Bacuna en Mark Bloemendaal, maar na een uur leek het duel te kantelen. Berkum-verdediger Jordi Lemmens schoffelde Ewald Koster onderuit en dat betekende een rode kaart. Staphorst gooide daarna vanzelfsprekend alles op de aanval en Berkum kon even niet meer doen dan tegenhouden. Dat lukte prima, want de Zwolse formatie ging zelfs nog met drie punten aan de haal.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een kwartier voor tijd sloegen de Zwollenaren uit de counter toe. Linksback Jorben Nieuwenhuis kwam, na van schoen te hebben gewisseld, op rechts het veld weer in en werd slim op pad gestuurd door Bloemendaal. Nieuwenhuis benutte de vrije ruimte goed en gaf een perfecte steekpass op de meegekomen Bacuna, die de bevrijdende 2-1 in de hoek tikte. Het was voor Staphorst een ferme klap in het gezicht, waardoor de ploeg van trainer Jan Vlap geen gelegenheid meer kreeg om gelijk te maken. “Na die rode kaart speelde Staphorst weinig lange ballen en dat speelde ons in de kaart”, concludeert Van der Meer.

VV Berkum, Voetbal, Sportpark De Vegtlust

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws