Van der Hart vervangt Boer: ‘Lang gewacht’

| 24-08-2018

Niet Diederik Boer maar Mickey van der Hart verdedigt zaterdagavond het doel als PEC Zwolle het opneemt tegen PSV. De eerste doelman kampt met een mogelijk zware knieblessure en zodoende komt Van der Hart in actie. “Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet blij ben”, vertelt de goalie.

© Annet van Raalten

Ineens staat hij er vrijdag weer, voor een tweetal camera’s en wat journalisten: Mickey van der Hart. Sinds Diederik Boer terugkwam van Ajax schikt hij zich in de rol van tweede keeper, maar nu doemt er ineens een kans op. Boer raakte in de voorbije trainingsweek geblesseerd aan zijn knie en lijkt de komende periode te moeten missen. Zodoende is Van der Hart weer in beeld en moet hij zijn verhaal vertellen. “De laatste keer was de vorige wedstrijd tegen PSV, denk ik. Je staat een tijdje in de luwte en nu is er ineens weer interesse. Ik vind het heerlijk, want ik heb lang uitgekeken naar deze kans”, stelt de keeper.

De aanleiding voor zijn kans is wat minder prettig, want collega Boer kan maar zo een flinke periode uit de roulatie zijn. De één zijn dood is echter de ander zijn brood en dat geldt al helemaal in de voetbalwereld. “Voor Diederik is het vervelend. Ik ben altijd goed met hem geweest en we zijn hele goede collega’s, maar aan de andere kant heb ik hier wel op gewacht. De manier waarop is misschien niet hoe je het voor je ziet, maar het is gebeurd. Ik moet er nu het beste van maken”, weet Van der Hart, die niet de enige wijziging in de Zwolse elf is. Dirk Marcellis kampt eveneens met een knieblessure en wordt vervangen door Sepp van den Berg, terwijl Gustavo Hamer plaats moet maken voor Rick Dekker. Denis Genreau lost Zian Flemming af.

Van der Hart krijgt direct een pittige kluif voor zijn kiezen, want in eigen huis wacht een ontmoeting met landskampioen PSV. Dat wordt nou niet bepaald een makkie. Er is PEC Zwolle veel aan gelegen om te stunten, helemaal omdat de teller nog op nul punten staat. “Je merkt wel wat druk van de buitenwacht, dat is logisch. Op trainingen ziet het er allemaal goed uit, dus we moeten zorgen dat we zo snel mogelijk punten pakken”, vindt Van der Hart, die zelf het gevoel heeft dat hij er klaar voor is. “Ik heb veel extra’s gedaan, bijvoorbeeld qua kracht en heb nog wat gespeeld in het tweede. We weten morgen of ik ritme mis, maar voor nu ben ik er klaar voor. Meer dan dit kon ik niet doen.”

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Van den Berg, Lachman, Van Polen; Dekker, Leemans, Genreau; Namli, Van Crooij, Van Duinen

Voetbal, Diederik Boer, Eredivisie, PEC Zwolle, Mickey van der Hart

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws