Van der Haar moest helft salaris inleveren

| 03-06-2011

Als Albert van der Haar bij FC Zwolle had willen blijven, had hij vijftig procent van zijn salaris moeten inleveren. De 35-jarige aanvoerder legde het aanbod van Zwolle naast zich neer, waardoor er voor hem geen zestiende seizoen komt in het blauw-wit. “Bij FC Zwolle noemden ze me een twaalfde of dertiende man”, licht Van der Haar toe tegen Voetbal International. “Die rol zag ik uiteraard niet zitten. Ik wil nog een jaar spelen.”

© Jupilerleague.nl

“In januari heeft de club me een voorstel gedaan”, vervolgt de routinier. “De vraag was of ik vijftig procent van mijn salaris wilde inleveren. Daar sprak zo weinig vertrouwen uit. Alles wat er bij mij wordt afgetrokken krijgen andere spelers er weer bij. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om niet meer in gesprek te gaan met de club. Ik zie mezelf als een speler die de kar ook volgend jaar kan trekken. Bij FC Zwolle noemden ze me al een twaalfde of dertiende man, maar ik wil nog een jaar spelen.”

Van der Haar speelde afgelopen seizoen 31 wedstrijden en was één van de sterkhouders van het team van trainer Art Langeler. Hoe zijn toekomst in de voetballerij eruit ziet, weet Van der Haar nog niet. “Als er een andere club komt ga ik daar serieus over nadenken. Toch hoop ik in de toekomst iets bij FC Zwolle te gaan doen. Het idee was dat ik na mijn actieve carrière aan een trainersloopbaan zou beginnen. Dat kan nog altijd bij FC Zwolle. Het is en blijft mijn club.” Afgelopen maandag namen de supporters al afscheid van hun aanvoerder.

Voetbal, FC Zwolle, Albert van der Haar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws