Van der Breggen zakt af naar derde plaats

| 10-07-2015

Anna van der Breggen is in het algemeen klassement van de Giro Rosa afgezakt naar een derde positie. In de bergrit van donderdag eindigde de Zwolse als vierde, terwijl zij vrijdag als zesde over de meet kwam. Megan Guarnier werd in beide etappes tweede en liep zodoende uit op de concurrentie. Nummer twee Ashleigh Moolman heeft zestien seconden achterstand, Van der Breggen zeventien.

De beslissing in de Giro Rosa laat nog altijd op zich wachten. De klimetappes brachten niet het nodige verschil, want ook donderdag kwamen de klassementsrenners met elkaar over de streep. Daardoor staat de top vijf binnen een minuut en is alles nog mogelijk. “In de bergen werd er vandaag geen verschil gemaakt, maar morgen is er nog een zware etappe. En zaterdag wacht nog de tijdrit”, zei Van der Breggen na de etappe van donderdag. Die zware rit van vrijdag kwam op naam van ploeggenote Lucinda Brand. Zij ontsnapte in haar eentje en zette de achtervolgers op 2 minuten en 41 seconden achterstand. Megan Guarnier eindigde achter Brand als tweede, terwijl Moolman derde werd.

In het algemeen klassement blijft het ongekend spannend. Guarnier is nog altijd de draagster van de roze trui, maar daarachter zijn er wel wat veranderingen. Anna van der Breggen verloor vrijdag haar tweede plaats aan de Zuid-Afrikaanse Moolman. Zij heeft een achterstand van zestien seconden op Guarnier, terwijl Van der Breggen nu zeventien seconden moet toegeven. Elisa Longo Borghini is de nummer vier en volgt op 31 seconden.

Wielrennen, Anna van der Breggen, Giro Rosa

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws