Van der Breggen wint Ronde van Vlaanderen

| 01-04-2018

Anna van der Breggen heeft zondag de Ronde van Vlaanderen op haar naam gezet. De Zwolse wielrenster ging 26 kilometer voor het einde alleen op avontuur en kwam na een opzienbarende solo alleen over de meet. Het was voor Van der Breggen haar eerste overwinning ooit in ‘Vlaanderens Mooiste’.

Met nog dertig kilometer te rijden probeerden Amalie Dideriksen en Elena Checchini er al vandoor te gaan, maar die ontsnapping slaagde niet. Vier kilometer later vond Van der Breggen het goede moment. Net na een bocht ging de Zwolse aan en haar concurrenten hadden geen antwoord op die versnelling. “Ik had het punt van demarreren in mijn hoofd. Als je tempo kunt houden, dan kan het lukken. Ik ben daar gegaan en ben zo hard mogelijk doorgereden. Het laatste lange eind was verschrikkelijk, maar ik wist dat de voorsprong vrij ruim was. Je gaat tien keer dood, maar dat geeft niet”, lacht Van der Breggen.

De Olympisch kampioen won daarmee voor het eerst de Ronde van Vlaanderen, waarin zij tot zondag niet verder kwam dan een derde plaats. “Ik voelde me wel goed vandaag. In Vlaanderen winnen en één en twee met de ploeg, dat is heel erg mooi”, zegt de winnares, die ploeggenote Amy Pieters als tweede zag finishen. Annemiek van Vleuten werd derde en zorgde daarmee voor een volledig Nederlands podium.

Wielrennen, Anna van der Breggen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws