Van der Breggen wint opnieuw de Omloop

| 16-04-2016

Anna van der Breggen is zaterdag voor de derde keer in haar loopbaan winnares geworden van de Salverda Omloop van de IJsseldelta. De Zwolse bleef in de finale alleen over met Vera Koedooder, die in de allesbeslissende sprint uiteindelijk overduidelijk het nakijken had. De spurt om de derde plaats werd gewonnen door Floortje Mackaij, die de Australische Lauren Kitchen achter zich hield.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wind had zaterdag vrij spel en dat had grote invloed op het koersverloop. Al heel snel na de start brak het deelnemersveld in vele delen. Een groep van zestien ging vooruit en daar bleven er uiteindelijk negen van over. Van der Breggen maakte direct deel uit van de kopgroep en ook stadsgenoot Kirsten Wild bevond zich in de voorste gelederen. De negen bleven bij elkaar tot ongeveer dertig kilometer van de streep. Anna van der Breggen en Vera Koedooder besloten te vertrekken en dat bleek achteraf een juiste keuze. De twee bleven tot het einde uit de greep van het jagende peloton en in de beslissende sprint snelde Van der Breggen op soevereine wijze naar haar eerste overwinning van het seizoen.

“Dit is een wedstrijd waar ik me altijd voor kan motiveren”, glundert Anna van der Breggen na afloop. “Ik kon hier op mijn stadsfiets naartoe rijden, ken hier alle straten en heel veel mensen van de organisatie. De wedstrijd wordt van steeds meer aanzien en had dit keer een topdeelnemersveld. We deden als ploeg vandaag alles goed, waren met goed veel rensters voorin vertegenwoordigd en konden daardoor de finale hard maken. Er zaten enkele snelle rensters mee met ons van voren en die wilden we natuurlijk kwijt raken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse was blij dat Vera Koedooder met haar mee ten aanval trok. “Ik had het geluk dat ik in mijn oud-ploegmaatje Vera Koedooder een prima metgezel had. We zijn er gewoon allebei vol voor gegaan en pas op het laatst over de verdeling van de prijzen gaan nadenken. Natuurlijk wist ik dat ik in principe de snelste was van ons twee, dat gaf vertrouwen. Als je het dan afmaakt na zo’n zware koers, dan weet je dat je prima in orde bent. Mooi met het oog op de koersen die komen, maar ook mooi omdat ik hier al voor de derde keer mijn thuisronde weet te winnen”, aldus Van der Breggen.

Wielrennen, Kirsten Wild, Salverda Omloop van de IJsseldelta, Anna van der Breggen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws