Van der Breggen vijfde op NK Tijdrijden

| 26-06-2014

Anna van der Breggen is woensdag als vijfde geëindigd op het NK Tijdrijden in Zaltbommel. De Zwolse wielrenster haalde een gemiddelde van liefst 46,6 kilometer per uur en was daarmee slechtst dertien seconden langzamer dan winnares Annemiek van Vleuten. Loes Gunnewijk werd achtste, Marijn de Vries eindigde op een elfde stek.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Van der Breggen moest na afloop eerst even door de zure appel heen bijten. De renster van Rabo Liv reed een prima tijdrit, haalde een hoog gemiddelde, maar moest genoegen nemen met een vijfde positie. De verschillen waren echter klein, want de Zwolse kwam maar acht tellen tekort voor het podium. “De tijdrit verliep gewoon goed. Maar als de verschillen dan zo klein zijn, baal je wel even”, zegt Van der Breggen na afloop. Voor Gunnewijk verliep de tijdrit anders. Vooraf liet zij nog weten voor de titel te gaan, maar uiteindelijk bleek de achtste stek het eindstation. “Ik vond niet het goede ritme en draaide niet soepel. Dat is heel erg balen en ik ben dan ook flink teleurgesteld. Maar de focus moet nu op het NK in Ootmarsum.”

De overwinning ging woensdag verrassend naar Annemiek van Vleuten. Zij bleef regerend wereldkampioen Ellen van Dijk nipt voor, waardoor Van Vleuten een jaar lang met de bijbehorende trui mag rijden. Marianne Vos maakte het podium compleet, zij werd derde. Aankomende zaterdag rijdt het vrouwenpeloton het NK op de weg. In Ootmarsum komen Van der Breggen, Gunnewijk en De Vries opnieuw in actie. Daarnaast zijn ook Geerike Schreurs en Kirsten Wild van de partij.

Wielrennen, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries, Anna van der Breggen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws