Van der Breggen tweede na eerste dag

| 05-04-2017

Anna van der Breggen staat na de eerste dag van de Healthy Ageing Tour, voorheen bekend als de Energiewacht Tour, op een tweede plaats in het algemeen klassement. De 26-jarige Zwolse dankt die positie aan een sterk optreden in de tijdrit, die haar de eerste podiumplaats van het seizoen opleverde. Van der Breggen (Boels-Dolmans) zette de tweede tijd op de klokken en finishte later op de dag als zevende in de eerste etappe.

Voor de tijdrit over 16,9 kilometer moest Anna van der Breggen al vroeg aan het vertrek verschijnen. Haar eindtijd van 22 minuten en 45 seconden bleef dan ook lang staan als de snelste, maar het was uiteindelijk Europees kampioen tijdrijden Ellen van Dijk die roet in het eten gooide. Van Dijk dook 27 seconden onder de tijd van Van der Breggen en verwees de renster van Boels-Dolmans naar de tweede plaats. De Duitse Lisa Brennauer eiste plek drie voor haar op. Later op de dag werd de eerste etappe - met start en finish in Grijpskerk - verreden en daarin spaarden de toppers zich niet. Direct sloeg het veld uiteen in het open Groningse land, waar de wind vrij spel had. Uiteindelijk bleven voorin veertien rensters over, nadat Chantal Blaak met pech was weggevallen.

In de kopgroep van veertien was Boels-Dolmans met maar liefst vier rensters present en die vier vielen in de finale om beurten aan. Nadat Olympisch kampioen Anna van der Breggen een vergeefse poging had gedaan, was het Amy Pieters die demarreerde. En haar poging hield wel stand. De tweede plaats was voor de Italiaanse Barbara Guarischi, de Finse Lotta Lepisto eindigde op de derde stek. Aan de top drie van het algemeen klassement veranderde niets, aangezien Van Dijk, Van der Breggen en Brennauer alle drie deel uit maakten van de kopgroep. Donderdag staat de ploegentijdrit op het programma.

Wielrennen, Anna van der Breggen, Boels-Dolmans

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws