Van der Breggen: ‘Omloop ‘iets’ speciaals’

| 20-05-2014

Voor Anna van der Breggen heeft de Salverda Omloop van de IJsseldelta ‘iets’ speciaals. “Mijn vader is betrokken bij de organisatie en mijn broer is chauffeur van een jurylid tijdens de wedstrijd. Het is mijn thuiswedstrijd. Net als vorig jaar wil ik zaterdag 24 mei graag winnen”, zegt de 24-jarige renster van het Rabo Liv Cycling Team, die vorig jaar de wedstrijd met start en finish in Zwolle op haar naam schreef.

De in Hasselt geboren en tegenwoordig in Zwolle wonende renster van het professionele vrouwenteam van Rabo Liv is in vorm en dat resulteerde de afgelopen weken in mooie overwinningen. De sterk bezette klassieker Dwars door de Westhoek van Vlaanderen won Anna en een week later schitterde ze in de Grand Prix Elsy Jacobs in Luxemburg, waar de Zwolse de eerste etappe en het eindklassement won. In Luxemburg maakte Van der Breggen, die vooral goed is in zware wedstrijden met lange beklimmingen, indruk. “De wedstrijd in Luxemburg beschouw ik als één van m’n mooiste overwinningen”, zegt de Zwolse, die de in 2012 in Goes behaalde Europese tijdrittitel bij de beloften nog altijd als ‘de mooiste zege’ betitelt.

Met plezier denkt Anna van der Breggen ook terug aan haar prominente rol in de finales bij de in 2012 en 2013 door Marianne Vos gewonnen wereldkampioenschappen op de weg. Zelf eindigde ze toen als respectievelijk vijfde en vierde. van der Breggen neemt zaterdag 24 mei ploeggenote Roxane Knetemann mee naar de Salverda Omloop van de IJsseldelta. Ook Knetemann is een dame die van wanten weet en samen met Van der Breggen voor spektakel in het ruim honderd vrouwen tellende peloton kan zorgen.

Wielrennen, Salverda Omloop van de IJsseldelta, Anna van der Breggen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws