Van der Breggen met KNWU naar de Giro

| 23-06-2012

Bondscoach Johan Lammerts neemt met een selectie van de KNWU deel aan de Giro Donne en heeft daarin ook een plekje voor Anna van der Breggen. De Zwolse renster fietst voor het Belgische Sengers Ladies Team, maar dat wordt niet voor alle grote ronden uitgenodigd. Nu krijgt Van der Breggen via de KNWU alsnog de kans zich op geaccidenteerd terrein met de allerbesten te meten.

“Ik kan met Sengers een goed programma rijden, maar in sommige koersen komt mijn team niet binnen”, verklaart Van der Breggen tegenover de Stentor. “Dan kan ik met de KNWU mee en die combinatie van programma’s heeft me veel sterker gemaakt. Zeker omdat ik met de selectie vaak wedstrijden rijd over geaccidenteerd terrein en dat ligt me gewoon. Ik heb in 2011 deels de fiets aan de kant gezet vanwege een stage, maar nu stijgt mijn niveau bijna per maand. Ik ben benieuwd waar dat nog toe leiden mag.” De Giro Donne wordt van 29 juni tot en met 7 juli verreden. Het Nederlandse AA Drink staat ook aan de start, maar Marijn de Vries en Kirsten Wild zijn niet geselecteerd. Loes Gunnewijk (GreenEdge) is naast Van der Breggen de enige andere Zwolse aan de start.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries, AA Drink Cycling Team, Anna van der Breggen, Orica-AIS, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws