Van der Breggen laat Omloop links liggen

| 23-02-2017

Anna van der Breggen doet zaterdag niet mee aan de Omloop Het Nieuwsblad. De Olympisch kampioene op de weg, die dit wielerjaar rijdt voor Boels-Dolmans, doet mee aan een MTB-wedstrijd op Cyprus en komt zodoende niet in actie in België. In 2015 won Van der Breggen de koers nog. Kirsten Wild staat zaterdag wel aan de start van de officieuze opening van het seizoen.

Naast Van der Breggen rijdt ook haar teamgenoot Lizzie Armitstead niet mee in De Omloop. Zij hoopt te pieken tijdens de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race, waardoor de komende wedstrijd niet in haar schema past. Zonder de twee toprensters hoopt Boels-Dolmans alsnog voor de overwinning te rijden. “We gaan weer voor de winst dit jaar, maar met dit team zullen we dat in elke koers gaan doen”, zegt ploegleider Bram Sevens op de site van de ploeg. “Het is heel belangrijk voor ons dat we een goede start van het seizoen hebben. We willen minimaal één renster op het podium hebben in Het Nieuwsblad.”

Kirsten Wild, rijdend voor Cylance Pro Cycling, is ook van de partij. Namens die ploeg komen naast Wild ook Danielle King, Rossella Ratto, Sheyla Gutiérrez Ruiz, Malgorzata Jasinska en Joelle Numainville in actie. Het vrouwenpeloton rijdt zaterdag een wedstrijd over ruim 122 kilometer.

Wielrennen, Kirsten Wild, Anna van der Breggen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws