Van der Breggen: ‘Ik kies een ander pad’

| 12-06-2018

Anna van der Breggen gaat dit jaar niet van start in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. “Sinds 2010 heb ik deze ronde tot nu toe ieder jaar gereden en ditmaal kies ik een keer een ander pad”, schrijft de tweevoudig winnaar van de Giro Rosa (2015 en 2017) op haar eigen website.

“De Giro vraagt een specifieke voorbereiding en is een zware koers om te rijden. Het leek mij mooi om ter afwisseling mijn programma eens anders in te delen. Ook met het oog op de rest van het seizoen. En de rest van het seizoen staat op het punt van beginnen. Ik kijk daar echt naar uit”, aldus de 28-jarige Zwolse, die inmiddels al een paar weken verblijft in het Oostenrijkse Kühtai, vlakbij Innsbruck. Na twee hoogtestages in Spanje is Van der Breggen alweer bezig aan haar derde hoogtestage van het seizoen. Het is niet geheel toevallig dat de Zwolse momenteel in de omgeving van Innsbruck traint, want daar staat eind september het WK op het programma.

“Ik heb uiteraard het parcours van het WK bekeken. Ik vind het een prachtig WK-parcours, zwaar en uitdagend. Na 70 kilometer krijgen we de eerste klim en die is al pittig en stijl. Daarna komen we vrij snel op de lokale ronde en ook de klim daarin is lang. Daar komt nog bij dat de koers zelf met ruim 150 kilometer ook best lang is. Dat de finale heel zwaar gaat worden, dat is wel duidelijk”, stelt Anna van der Breggen, die eerst in eigen land nog in actie komt. “De eerste wedstrijden waar ik mij op focus zijn die van de Nederlandse kampioenschappen. Ik ga de tijdrit zo hard mogelijk rijden en natuurlijk is het doel om die zelf te winnen. In de wegwedstrijd gaat het er vooral om dat we als ploeg winnen. Of ik dat dan ben of iemand anders, dat maakt niet uit.”

Wielrennen, Anna van der Breggen, Giro Rosa

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws